Extra contrast

Softwarebedrijf Peercode uit Geldermalsen naar New York

09-08-2018

Softwareontwikkelaar Peercode uit Geldermalsen gaat voor een grote Amerikaanse farmaceut een mobiele app ontwikkelen. Eind juli zijn daarom drie medewerkers van Peercode naar New York afgereisd. Doel was om het project te starten met een workshop voor het gehele internationale team dat dit project gaat realiseren.

Al bijna 20 jaar bedenkt en ontwikkelt Peercode innovatieve software-oplossingen. In eerste instantie vertaalde dit zich voornamelijk in producten op het gebied van sport en gezondheid. Voorbeelden daarvan zijn MyAsics.com voor Asics (destijds ’s werelds grootste online hardloop-community) en diensten voor de Brandweer (aanstellingskeuring) en de ArboUnie (Preventieve Gezondheidsonderzoeken). De afgelopen jaren zijn daar echter ook steeds meer medische projecten en opdrachtgevers bijgekomen. Bijvoorbeeld op het gebied van reuma, astma, longziekten en allergieën.

De app die voor de Amerikaanse farmaceut wordt ontwikkeld helpt patiënten met een bepaalde huidziekte om een gezondere en actievere levensstijl te adopteren. Met name door voldoende te bewegen en eventuele aanpassingen in het voedingspatroon. Verder kunnen patiënten via de app de ontwikkeling van hun ziekte nauwkeurig bijhouden (onder andere door foto’s te nemen) en delen met hun arts zodat deze veel beter en sneller de medicatie kan aanpassen als dat nodig is.

Govert de Vries, directeur en oprichter van Peercode, is enthousiast over de stap naar de Verenigde Staten: “Therapietrouw, het daadwerkelijk innemen van de juiste medicatie door patiënten, is ook in de VS – net als in Nederland – een van de grootste problemen. Je merkt dat ook daar farmaceuten graag willen dat hun medicatie maximale impact heeft. Wij kunnen hen daarbij helpen. Tegelijkertijd is het voor ons een geweldige uitdaging om ook voor de Amerikaanse markt apps te ontwikkelen. Het brengt ook hele nieuwe vragen met zich mee. Zo heb je daar te maken met hele andere regelgeving. Het is een mooie bijkomstigheid dat we nu ook kennis opbouwen over de eisen van de Amerikaanse FDA, de Food and Drug Administration, het Agentschap dat kwaliteit van Voedsel en Medicijnen controleert.”

De softwareontwikkelaar uit Geldermalsen is voorlopig nog niet klaar in het medische domein. Collega Teun Klijn: “Er zijn steeds meer, en meer soorten chronische patiënten. Voor hen is de levensstijl van grote invloed op hun kwaliteit van leven. Apps die het gedrag beïnvloeden kunnen daarbij van grote waarde zijn. Er liggen dus enorme kansen voor software voor specifieke patiëntengroepen.”

Joachim en Teun in New York

Collega Joachim Jansen merkt op dat dit ook uitdagingen met zich meebrengt. Het vinden van goede programmeurs is momenteel lastig. Wat dat betreft heeft Peercode, volgens Jansen, met zijn 15-koppige team geluk gehad. Op de vraag waarom zij voor Peercode hebben gekozen geeft Jansen aan: “Ze werken graag in kleine teams, willen impact maken, willen blijven leren, willen in hun projecten werken voor hele grote organisaties maar ook voor start-ups. Bovendien vinden ze het gaaf dat Peercode ook eigen diensten ontwikkelt. We hebben altijd ruimte voor goede programmeurs.”

Zie ook het artikel in De Zakengids Tiel