Extra contrast

PEERCODE: creative, practical software

Innoveren zit in onze code. Sinds 1999 ontwikkelen we software oplossingen voor onze opdrachtgevers. Wij zijn Peercode uit Geldermalsen.

Peercode bestaat uit een ervaren groep professionals op het gebied van software engineering, webdesign, user experience design, marketing & sales, (cognitieve) ergonomie en sport & gezondheid.
Wij helpen uw kennis op het gebied van sport en gezondheid om te zetten in inspirerende websites en (mobiele) applicaties. Door gebruik te maken van uitgekiend ontwerp, storytelling en wetenschappelijk onderzoek vertalen wij uw creatieve ideeën naar effectieve toepassingen.

Ook buiten het domein van Gezondheid en Bewegen werken wij aan innovatieve oplossingen. Onze software wordt ontwikkeld naar aanleiding van specifieke opdrachten van cliënten. Of dit nu een nieuwe webshop is of een uitgebreid trackingsysteem voor pakketdiensten, wij denken graag met u mee en leveren maatwerk.

Onze opdrachtgevers

Onze ambitie is om diensten en producten te maken die maximale impact hebben en onze opdrachtgevers succesvol maken. Onze opdrachtgevers variëren van startende ondernemingen en kleine werkgevers tot 's werelds grootste farmaceutische multinationals, van private en de publieke sector en non-profit organisaties.

 

Arbo Unie
Brandweer
UWV (Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen)
Erasmus MC
KLM Health
Pfizer

Nieuws

Software ontwikkelbedrijven TSA Group uit Delft en Peercode uit Geldermalsen worden onderdeel van de MyBit Group. De aansluiting van TSA Group Delft en Peercode volgt op de overname van Ibuildings door de MyBit Group in oktober dit jaar. Deze bekendmaking is een volgende stap in de strategische uitbreiding van de MyBit Group tot één van de leidende Nederlandse spelers in het ontwikkelen van hoogwaardige maatwerksoftware.

De Hogeschool van Amsterdam heeft met trots de resultaten gedeeld van hun recente studie getiteld "LIFELINE: eHealth ter ondersteuning van oefeningen na kritieke ziekte." Het onderzoek, uitgevoerd door Nadine Florisson MSc, Mel Major PhD en Marike van der Schaaf PhD, concentreerde zich op het gebruik van de 'Atris'-app, om patiënten na intensieve zorgopnames te monitoren en te ondersteunen.

Onderzoeksproject in Ziekenhuis Nij Smellinghe om patiënten eerder aan het werk te krijgen na operatie met inzet Atris tele-monitoring systeem

Het Innovatielab van het Deventer Ziekenhuis innoveert met het Atris Tele-Monitoring Systeem, ontwikkeld door Peercode, om patiënten een gepersonaliseerde zorgervaring te bieden en hun herstelproces te optimaliseren.

“Weg met het idee van ‘pyjama aan en in bed liggen’. Juist aankleden, jezelf verzorgen en uit bed tijdens je opname, dat is mijn missie voor al onze patiënten.”

Pagina 1 van 6    

Welke diensten levert Peercode?

Maatwerk producten

Ook buiten het domein van gezondheid en bewegen werken wij aan innovatieve oplossingen. Onze software wordt ontwikkeld naar aanleiding van specifieke opdrachten van cliënten. Of dit nu een nieuwe webshop is of een uitgebreid trackingsysteem voor pakketdiensten, wij denken graag met u mee en leveren maatwerk.

Eigen innovatieve producten

Soms hebben we zelf een idee voor een product of dienst waar geen opdracht aan ten grondslag ligt, maar die wel de moeite waard is om te onderzoeken en uit te werken. Dit was ook het geval bij de buitenspeel-computer voor kinderen, Swinxs.
Maar ook bij de Brandweercoach App en binnenkort de OperatieCoach App.

Webhosting

Wij bieden onze opdrachtgevers een state-of-the-art oplossing aan op basis van geo-redundante datacenters. Doordat alle onderdelen in ons High-Availability cluster tenminste dubbel zijn uitgevoerd is er geen single-point-of-failure meer en wordt maximale beschikbaarheid gegarandeerd.

Health coaching

Een steeds groter wordende groep mensen zoekt naar nieuwe manieren om met sport, gezondheid en beweging bezig te zijn. Men wil nauwkeurige feedback en de beste persoonlijke coaching. Peercode gebruikt moderne technologie om in die behoefte te voorzien. In samenwerking met gerenommeerde atleten, coaches en trainers ontwikkelt Peercode diensten die zowel topsporters als beginners helpen hun conditie en vaardigheden te verbeteren.

e-Health

De kostenstijging van de Nederlandse gezondheidszorg lijkt niet te stuiten. Een deel van de oplossing ligt in innovatieve ICT-oplossingen, zoals de E-Health apps. In samenwerking met onze opdrachtgevers ontwikkelen wij interactieve e-health applicaties, waardoor de patiënt niet langer een passieve gebruiker van zorg is. Met behulp van een breed scala aan tools en tests is de patiënt in staat om zelf zijn gezondheid beter te managen. In samenwerking met de artsen voert de patiënt de regie over zijn eigen leven en ziekte.

ISO 27001, NEN 7510 en ISO 13485 gecertificeerd

Peercode heeft privacy en security sinds jaar en dag hoog in het vaandel staan. Hiervoor hebben we een aantal beleidsuitgangspunten geformuleerd. We werken op basis van een ethische code en zijn ISO 27001 gecertificeerd. ISO 13485 is dé internationaal erkende standaard voor kwaliteitsbeheersystemen van medische software en hulpmiddelen. Daarnaast zijn onze medical device software tools nu officieel gecertificeerd onder Annex IX van de EU MDR.

Kwaliteit en regelgevingsconsultancy

Peercode biedt klanten kwaliteits- en regelgevingsadviesdiensten. Dit omvat onder meer kwaliteits- en regelgevingsadvies/consultancy, auditing, training en implementatie van projecten op het gebied van medische hulpmiddelen. De activiteiten zijn gericht op het ontwikkelen van Technische Documentatie voor productcertificering of van klinische onderzoeksdossiers (IMDD), het verbeteren van Quality Management Systemen, alsmede andere overeengekomen taken conform ISO13485 en/of de EU MDR-vereisten.

Bij Peercode staat kwaliteit en klantcontact voorop. We hebben met succes 7 medische softwareapplicaties ontwikkeld, op de markt gebracht en onderhouden. We zijn ISO13485-gecertificeerd en onze medical device producten zijn officieel gecertificeerd onder Annex IX van de EU MDR. Onze diensten worden aangeboden aan zowel grote als kleine klanten en ondersteunen zowel Medical Device Software als niet-software medische hulpmiddelen van alle risicoklassen.

Projecten voor onze opdrachtgevers

Een greep uit onze groep opdrachtgevers, variërend van sportmerken, high tech start-ups tot multinationals. De projecten komen in principe altijd tot stand op basis van een intensieve dialoog met onze opdrachtgevers waarbij een iteratief, user centered ontwikkeltraject wordt gevolgd.

Allergie Dagboek MACVIA-ARIA

MASK-air App

Slimmer Zwanger

Slimmer Zwanger

Reuma App

Reuma App

ZwangerWijzer

ZwangerWijzer

Mijn Luchtpunt

Mijn Luchtpunt

Brandweer Coach

Brandweer BBT

KLM Health Services

KLM Health Services

Fysergo’s cliënt-volgsysteem Care

Care cliënt-volgsysteem

B2C Europe customer pages

B2C Europe customer pages

Buitenspeel computer Swinxs

Buitenspeel computer Swinxs

IMID Monitor

IMID Monitor

Over Peercode

Innoveren zit in onze code. Sinds 1999 ontwikkelen we software oplossingen voor opdrachtgevers als: KLM, Robeco, Politie, Brandweer, Arbo Unie, Erasmus MC, Pfizer, Meda Pharmaceuticals, Ministerie van Justitie en UMC Groningen.

Peercode bestaat uit een ervaren groep professionals op het gebied van software engineering, webdesign, user experience design, (cognitieve) ergonomie, App development en CE registratie. Bezoek onze Peercode Regulatory Consultancy website voor meer informatie over onze diensten op het gebied van kwaliteit en wet-en-regelgeving voor medische hulpmiddelen.

Wij helpen uw kennis en ideeën op het gebied van lifestyle en gezondheid om te zetten in inspirerende websites en (mobiele) applicaties. Door gebruik te maken van uitgekiend ontwerp, storytelling en wetenschappelijk onderzoek vertalen wij uw creatieve ideeën naar effectieve toepassingen.

Ook buiten het domein van Gezondheid en Bewegen werken wij aan innovatieve oplossingen voor diverse opdrachtgevers.


Historie

Peercode is in 1999 opgericht en gestart onder de naam in2sports. Op 1 november 2012 is deze naam gewijzigd in Peercode. De reden voor deze naamswijziging is gelegen in het feit dat wij naast het domein van sport en gezondheidsbevordering ook steeds meer opdrachtgevers hebben en projecten uitvoeren in het medische domein. De naam ‘in2sports’ riep daar vragen op en had ook verwarrende associaties.

De naam Peercode is een samenvoeging van de woorden “Peer” en “Code”. ‘code’ software ontwikkeling is een belangrijk onderdeel van het bedrijf, ‘peer’ heeft ook sterke associatie met web/computers (peer-to-peer, peer review).

Maar ook:

  • ‘peer’ verwijst letterlijk naar de perenboomgaarden in het gebied van Geldermalsen,
  • ‘code’ omdat wij de wensen van onze relaties en onze eigen ideeën coderen en vertalen in inspirerende toepassingen.

Peercode heeft momenteel een uitgebalanceerd team van ervaren professionals uit verschillende gebieden, zoals management, marketing & sales, software architectuur, web design, (cognitieve) ergonomie en sport & gezondheid. Peercode heeft zich de afgelopen jaren steeds verder ontwikkeld en is inmiddels ook actief op de internationale markt.

Ethische code

Ons kantoor

Ons Team

director concept design development coding sales calculating system management support project management security & privacy medical device consultancy quality assurance & regulatory affairs

In de loop der jaren heeft Peercode een gevarieerd team aangetrokken. Van gepassioneerde developers tot geïnspireerde conceptdenkers. Hier stellen we ons graag aan je voor:

Ons Netwerk

Peercode heeft in de loop der jaren een groot netwerk opgebouwd van kennisleveranciers uit verschillende takken van sport en gezondheid. In samenwerking met dit netwerk zijn wij in staat om op effectieve en efficiënte wijze nieuwe, kwalitatief hoogstaande interactieve diensten te ontwikkelen.

Peercode weet zich bovendien gesteund door een aantal adviseurs.

Joost Steins Bisschop

Joost Steins Bisschop

Joost is senior strateeg en partner bij Jungle Minds. Joost heeft na zijn studie Algemene Economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam twintig jaar gewerkt als werknemer en ondernemer. Hij is oprichter van SPC-bedrijven en New Media Marketplace en is internetpionier.

In 1995 wordt hij columnist bij Assurantie Magazine, waar iedere twee weken verzekeringssites werden beoordeeld. Sinds 1999 is hij columnist bij Het Financieele Dagblad. Aanvankelijk twee-wekelijks, vanaf 2008 wekelijks. Hij is auteur van de boeken 'Chatten met je dochter', en 'Wie weet of het waar is' en mede auteur van De Internet Scorecard™. Laatstgenoemde staat nu al een aantal jaar in de top-100 van management boeken.

Joost is jurylid van de Thuiswinkel Awards in zowel de Nederlandse als de Europese jury. Ook is hij docent op Beeckestijn (Digitale Interactieve Marketing) en Nijenrode (post doctoraal). Op vrijdag is hij leraar op een basisschool (groep 6, 7 en 8, plus klasjes, schaken, wiskunde en Frans).

Jan Albers

Jan Albers

Geboren in Veldhoven (Nederland), studeerde Jan Albers bedrijfskunde aan de Technische Universiteit van Eindhoven, waar hij in 1978 zijn doctoraal behaalde. Na de militaire dienst als officier binnen de landmacht vervulde Jan de volgende functies:

  • Van 1980 tot 1998 was hij in diverse managementfuncties werkzaam bij Koninklijke Philips Electronics, voornamelijk in het buitenland.
  • In de periode 1998 - 2003 werkte hij voor het Duitse technologieconcern GEA AG, vanaf 2000 als lid van de Raad van Bestuur.
  • In het verleden was Jan onder meer: Lid van de Raad van Commissarissen van Vanderlande Industries B.V., voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Hockeybond en voorzitter van de Raad van Commissarissen van UVA Holding B.V. en Helvoet Holding N.V.
  • Jan Albers werd met ingang van 1 augustus 2009 benoemd als voorzitter van de Raad van Bestuur en CEO bij Gamma Holding N.V. waar hij verantwoordelijk was voor de beurs-exit, de succesvolle herpositionering van de verschillende business units en een financiële turnaround.
  • Voorzitter RvC PSV N.V.
Joris van Eijck

Joris van Eijck

Joris heeft Natuurwetenschappen aan de Universiteit Utrecht gestudeerd en zijn MBA behaald aan INSEAD.

Na zijn studie heeft Joris van 2001 tot en met 2008 voor The Boston Consulting Group gewerkt. De focus lag in opdrachten op operationele resultaatverbetering, strategie, organisatie ontwerp en marketing & sales, in internationale omgeving en verschillende industrieën.

Van 2008 tot en met 2014 was Joris werkzaam bij het Academisch Medisch Centrum (AMC). Bij het AMC was Joris onder andere Directeur bedrijfsvoering van de divisies Vrouw-Kind, het Hartcentrum en de Divisie Klinische Methoden & Public Health. Vanaf 2012 was hij lid van de Raad van Bestuur a.i. (in de rol van CFO en COO). In deze hoedanigheid was Joris onder andere verantwoordelijk voor portefeuille bedrijfsvoering met directe aansturing van de dienstverlenende directoraten (o.a. ICT, Facilitaire services, Inkoop, Administratie) en had hij een actieve rol in de allianties met VUmc en OLVG.

Van 2015 tot en met 2020 was Joris werkzaam bij zorgverzekeraar Menzis als directeur Zorg. Momenteel is Joris werkzaam bij GelijkGezond als CEO en statutair bestuurder.

Vacatures

Software Developer

Je werkt als software specialist zelfstandig en in klein teamverband aan de ontwikkeling van zowel geavanceerde informatiesystemen als websites, communities en/of mashups. Ook zijn er mogelijkheden om mobiele applicaties (iPhone en Android) te ontwikkelen.

Vacature Software Developer
Vacature Mobile Software Developer


Linux System Admin / DevOps Engineer

Je ontwerpt en onderhoudt het Peercode server cluster.

Vacature Linux System Admin