MASK-air van MACVIA ARIA

MASK-air Data Viewer screenshot

DE OPDRACHTGEVER

MACVIA ARIA via KYomed INNOV

DE UITDAGING

Allergische rhinitis is een van de meest voorkomende aandoeningen ter wereld en treft maar liefst meer dan 20% van de Europese bevolking. De ziekte is aanwezig in alle leeftijdsgroepen en begint vaak op jonge leeftijd. Allergische rhinitis belemmert vaak het sociale leven, werk en de prestaties op school.

Peercode collega's Michiel van Eerd en Govert de Vries zijn co-auteurs van diverse internationale peer-reviewed wetenschappelijke artikelen die gepubliceerd zijn door het MACVIA ARIA consortium (een Asthma en Rhinitis NGO).

DE AANPAK

Met de MASK-air van MACVIA ARIA krijgt de gebruiker dagelijks inzicht in symptomen van allergische rhinitis (ook hooikoorts genoemd), astma en uw medicijngebruik. De app is eenvoudig in gebruik en combineert functionaliteit met een goede wetenschappelijke onderbouwing. De app is ontwikkeld door een team van artsen deskundig op het gebied van allergieën.
Door de dagelijkse symptomen en medicatiegebruik in te vullen en te volgen, kan de gebruiker zien hoe goed de behandeling werkt. De gebruiker krijgt meer inzicht in eventuele patronen, kan de communicatie met zijn arts of apotheker verbeteren en verkrijgt zo meer controle over de klachten.

MASK-air App op mobiel device

De resultaten zijn weergegeven in overzichtelijke grafieken zodat de gebruiker het verloop van de klachten kan zien in dagen, maanden of jaren.
Het dagboek heeft een optionele herinneringsfunctie. Deze helpt bij het herinneren om klachten elke dag te scoren en/of een of twee maal daags medicatie te nemen. Als de klachten drie dagen achter elkaar (of langer) wijzen op een ongecontroleerde allergische rhinitis dan krijgt de gebruiker een bericht. Deze informatie kan gedeeld worden  met de arts of apotheker.
Het dagboek bevat ook een lokalisatie functie waarmee de app de gebruiker in de toekomst in staat zal stellen de symptoomscore te vergelijken met andere allergie patienten in een gebied. De gebruiker kan dan ook een waarschuwing ontvangen als er specifieke allergenen of pollen in een regio komen!

De MASK-air App is beschikbaar in meer dan 20 verschillende talen voor iOS en Android. De Gebruiksvoorwaarden / Privacy Policy en de labeling zijn beschikbaar.

Zie ook de publicatie "Overdracht van innovatie op allergische rhinitis en astma multimorbiditeit bij ouderen (MACVIA-ARIA) - Referentie Site Twinning (EIP op AHA)".

Projecten