Extra contrast

Slimmer Zwanger

Slimmer Zwanger (2017 design) website screenshot

DE OPDRACHTGEVER

Erasmus Medisch Centrum, Prof. Regine Steegers - Theunissen

DE UITDAGING

Slimmer Zwanger bestaat uit een webapplicatie voor computers en de mobiele telefoon en maakt gebruik van SMS en e-mailberichten. Slimmer Zwanger is een zelfhulp programma dat start vóór de zwangerschap om voedings- en leefstijlgewoonten van paren met kinderwens door persoonlijke coaching te verbeteren.

Slimmerzwanger (2017 design) website op mobiel device

Meer dan de helft van de aanstaande ouders heeft één of meer ongezonde voedings- en leefstijlgewoonten. Dit is nadelig voor de vruchtbaarheid, de zwangerschap en het kind.
Slimmer Zwanger is gebaseerd op 25 jaar wetenschappelijk onderzoek en ontwikkelt volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. Slimmer Zwanger coacht de gebruiker via zijn/haar mobiele telefoon en middels een website. Na aanmelding volgt er een intensieve dialoog aan de hand van vragen en antwoorden zodat het programma relevante adviezen kan geven via SMS en email berichten.

DE AANPAK

Op basis van uitgebreide functionele specificaties die in samenspraak met de opdrachtgever tot stand zijn gekomen is de bouw van de service begonnen. Alle domeinkennis is in een een Excel sheet opgenomen zodat aanpassingen en wijzigingen door specialisten van het Erasmus MC zelf gedaan kunnen worden. De Excel sheet kan ge-upload worden in de applicatie. Door de service te ontwikkelen aan de hand van zeer uitgebreide specificaties én door een aantal iteraties en testfases in te bouwen is het project volgens planning en budget opgeleverd.

Projecten