Hybride werken bij Peercode

07-07-2022

Bij Peercode vinden we het belangrijk dat iedereen met plezier zijn of haar werk kan doen. Dat betekent niet alleen dat we mooie, uitdagende projecten uitvoeren. Het betekent ook dat we dit samen doen, met fijne collega’s (en partners en klanten), waarbij er een goede balans is tussen werk en privé. Hybride werken speelt daarin een steeds grotere rol. Sinds Corona is elke organisatie bezig om dit zo goed mogelijk in te richten, en dat is bij Peercode niet anders.

Peercode kantoor overleg werkplek.jpg

Dat begint, bij ons, met een prettig kantoor. Centraal gelegen in Geldermalsen is dit de ideale plek om collega’s te zien, intensief werkoverleg te hebben, elkaar te inspireren en natuurlijk om samen successen te vieren. Omdat verschillende collega’s verschillende behoeften hebben, zijn er ook stilteplekken om geconcentreerd te werken, al gebeurt dit ook veel op de individuele thuiswerkplekken die met dezelfde zorg worden ingericht als de werkplekken op kantoor. Voor kort overleg, met elkaar of met klanten en partners, is er vaak via video contact. Om dit voor iedereen zo goed mogelijk te organiseren, zijn er bij Peercode duidelijke afspraken met elkaar gemaakt over hoe we hybride werken vormgeven. En dat niet alleen, we evalueren die afspraken met elkaar, want dingen die vandaag werken, werken over een jaar misschien niet meer.

De ervaringen die we inmiddels hebben opgedaan – en de vragen waar we tegenaan zijn gelopen – hebben ons bovendien geïnspireerd om een tool te ontwikkelen die ook andere bedrijven kan helpen om hybride werken succesvol te implementeren, en vol te houden. Dit doen we overigens niet alleen, maar samen met Informens, dé partner van arbodiensten, bedrijfsartsen en bedrijfsfysiotherapeuten. De tool zal organisaties en medewerkers ondersteunen om ook thuis een gezonde werkplek in te richten, te monitoren hoe zij het hybride werken ervaren en om de afspraken hierover te evalueren. Bovendien helpt het om het contact tussen collega’s op verschillende locaties te stimuleren. Het is een mooi voorbeeld van het type projecten dat we hier bij Peercode doen.

screenshot Hybride-werken App thuiswerken

Hybride werken vraagt om aanpassingen. Maar, zoals bij elke grote verandering, biedt het ook kansen. Want innovatie gaat niet alleen over ‘wat’ je als organisatie levert. Het zit ook in de wijze waarop je werkt. Gelukkig zit dat bij Peercode in het DNA.

Wil je meer weten over deze tool aarzel dan niet om contact op te nemen met ons en om te bespreken of je een van de organisaties kunt zijn die meedoen aan de pilot.