Extra contrast

Innovatieve E-Health ondersteuning bij Hogeschool van Amsterdam

31-10-2023

De Hogeschool van Amsterdam heeft met trots de resultaten gedeeld van hun recente studie getiteld "LIFELINE: eHealth ter ondersteuning van oefeningen na kritieke ziekte." Het onderzoek, uitgevoerd door Nadine Florisson MSc, Mel Major PhD en Marike van der Schaaf PhD, concentreerde zich op het gebruik van de 'Atris'-app, om patiënten na intensieve zorgopnames te monitoren en te ondersteunen.

Doel was om de bestaande Atris app door te ontwikkelen richting een slimme, gebruiksvriendelijke en toegankelijke app en toe te passen in de fysiotherapeutische behandeling van patiënten met PICS (Post-Intensive Care Syndrome) en/of Long Covid.

Tijdens de LIFELINE Pilotstudie, waarin Atris 2.0 werd getest bij patiënten die COVID-herstelzorg ontvingen, werd de app positief beoordeeld. Patiënten waardeerden de gebruiksvriendelijkheid en merkten op dat de app hen hielp hun herstelproces beter te begrijpen en hun eigen grenzen te bepalen. Fysiotherapeuten benadrukten de waarde van monitoring, vooral als de app ondersteunend was aan de behandeling.

Poster: 'LIFELINE: ehealth om lichaamsbeweging na een kritieke ziekte te informeren'