Extra contrast

Partnership met Fontys Hogeschool

29-06-2015

Peercode is een partnership met de Fontys Hogeschool aangegaan.

Op 5 juni 2015 hebben Ad Vissers, directeur van de Fontys Hogeschool ICT en Govert de Vries, directeur van Peercode een samenwerkingsovereenkomst getekend. Om ervoor te zorgen dat studenten tijdens hun opleiding al precies weten welke methoden en technieken in het bedrijfsleven worden toegepast, werkt Fontys Hogeschool samen met toonaangevende en innovatieve bedrijven op ICT gebied. Inmiddels onderhoud Fontys ICT nauwe contacten met zo’n vijftig bedrijven en organisaties in de regio waaronder TomTom, Philips, DAF, Rabobank, Pink Roccade en Sogeti.

Ieder onderwijsblok van tien weken heeft minimaal één Partner in Education. Dit is een bedrijf dat garant staat voor de actualiteit en toekomstgerichtheid van dat onderwijsblok. Het onderwijsconcept is extreem en sterk ontwikkelingsgericht, gebaseerd op de continu vernieuwende en innoverende ict-wereld. Fontys selecteert partners op basis van de actuele beroepscontext waarvan studenten optimaal leren.

Peercode heeft inmiddels al twee onderwijsblokken mede vormgegeven en begeleid en meerdere studenten van Fontys ICT hebben stage gelopen bij Peercode. Bovendien werkte er een user experience ontwerper Arjan Groeneweg deels bij Peercode en deels bij Fontys ICT.

Doelstellingen van de samenwerking met Fontys voor Peercode zijn:

  1. innovatie te stimuleren,
  2. getalenteerde medewerkers werven en
  3. kwaliteit van onderwijs versterken.
Ondertekening partnership Fontys Hogeschool

Ondertekening van Partners in Education contract door Ad Vissers, directeur Fontys Hogeschool ICT (links) en Govert de Vries, directeur Peercode (rechts)