Extra contrast

IMID Monitor

IMID monitor nl terminal screenshot

De opdrachtgever

Pfizer

De uitdaging

Voor reumapatiënten en patiënten getroffen door een inflammatoire darmziekte (ook genaamd IBD – inflammatory bowel disease) is het steeds belangrijker om grip op / controle over hun ziekte te krijgen en te communiceren over de staat van hun ziekte met zorgprofessionals. Er zijn allerlei wetenschappelijk gevalideerde vragenlijsten en tools die hierbij ondersteunen en de uitdaging is om deze tools op een zo efficiënt mogelijke manier in te zetten voor zowel patiënten als zorgverleners.

De aanpak

Met de IMID monitor kan de patiënt tijdens het wachten op zijn afspraak de wetenschappelijk gevalideerde tools invullen op een gebruiksvriendelijke programma op een zuil in het ziekenhuis. Het programma geeft scores die inzicht geven in hoe een patiënt zijn ziekte ervaart, hoe een patiënt de mate van controle over zijn ziekte ervaart en wat de huidige status  van de ziekte is. De zorgverlener kan deze data inzien en dit helpt in de communicatie tussen patiënt en zorgverlener. Alle vragenlijsten en scoring tools die gebruikt worden in de IMID monitor zijn wetenschappelijk onderbouwd en ontwikkeld door artsen en medisch specialisten.

IMID monitor is beschikbaar in het Nederlands, Frans, Duits en Engels en in verschillende ziekenhuizen. De Gebruiksvoorwaarden / Privacy Policy en labeling zijn beschikbaar.

Projecten